Recensie: Gert-Jan van den Bemd – De verkeerde vriend

Recensie: Gert-Jan van den Bemd – De verkeerde vriend


Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

ISBN: 9789022 – Uitgeverij Angèle – Aantal pagina’s: 320 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Gemmie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Van den Bemd vertelt een verhaal dat ons allemaal zou kunnen overkomen.’

Hoofdpersonages

*****

Werner is een man die de uitdaging in zijn werk en huwelijk mist. Hij heeft eigenlijk te veel tijd, daardoor raakt hij verstrikt in een kwestie waar hij beter vandaan had kunnen blijven. Als een soort privédetective gaat hij achter verdachte personen aan. Campingeigenaar Bruno wordt daar ongewild bij betrokken. Bruno is het type dat maar een ding wil: een goedlopende camping zonder gedoe. Ook Werners dochter en vrouw spelen een belangrijke rol, al zijn ze hem af en toe liever kwijt dan rijk. Door deze personages krijg je als lezer een goed beeld van hoofdpersoon Werner.
— Gemmie

Sfeer

*****

Of je het wilt of niet, je bent ook een van de campinggasten. Werner neemt je mee naar alle plekken in en rondom de camping. Je ligt op een stretcher bij het zwembad, je zit op een gammel campingstoeltje te nippen aan goedkope wijn en je ergert je aan de herrie van de verveelde jongeren.
— Gemmie

Schrijfstijl

*****

Van den Bemd schrijft lekker vlot en slaat geen detail over. Je krijgt al lezend een goed beeld van de personages en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Heel rustig neemt de spanning steeds meer toe en het einde heeft een verrassende wending.
— Gemmie

Passage uit het boek

‘Terwijl hij wegdoezelt klinkt getik van een derailleur, piepende remmen. Achter het hekje staat een jonge kerel. Voor Roos, denkt Werner direct, maar Rico is het niet en ook niet die Victor. De jongen kucht en trekt schuchter met zijn mond als hij Werner overeind ziet komen. Met overdreven zorg zet hij zijn mountainbike tegen het hekje, waarschijnlijk om Werner de gelegenheid te geven zich aan te kleden. Werner heeft tijd genoeg om zijn korte broek aan te schieten.
De man stapt over het hekje en steekt zijn hand uit. ‘Brezau.’ Dan pas ziet Werner dat hij van de politie is. Zijn rang heeft hij er volgens Werner niet bij gezegd, maar de enkele streep op zijn epauletten ziet er niet indrukwekkend uit: veel minder kun je niet borduren.’

Leesvoorschrift

Trek je campingoutfit maar aan, slippers aan de voeten en strijk neer op de stretcher. Dit boek kost je maar één vakantiedag.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.