Recensie: Kanyko Tannier – De kracht van stilte

Recensie: Kanyko Tannier – De kracht van stilte


Staat jouw telefoon altijd aan en check je ieder uur minstens drie keer of je nieuwe berichten hebt? Heb je het gevoel overspoeld te worden door een stroom aan informatie? Wil je een betere balans in je leven, maar weet je niet hoe? Kankyo Tannier leert het je!
Aan de hand van persoonlijke ervaringen en herkenbare voorbeelden wijst ze je op het belang van stilte. Ze laat zien hoe je met een aantal simpele oefeningen rustmomenten kunt creëren in de hectiek van alledag. Je kunt de oefeningen in je eigen tempo doen, rustig thuis, op de fiets of in de trein. Concentreer je op jezelf en krijg grip op je gedachten.

ISBN: 9789401607940 – Xander uitgevers – Aantal pagina’s: 221 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Gemmie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kankyo helpt je om de stilte op te zoeken en deze te omarmen zonder vrees.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek maakt je bewust van de alledaagse hectiek met de bijbehorende verplichtingen. Ik weet wat je wil zeggen: alwéér zo’n hulphandboek voor een beter leven. Je hebt helemaal gelijk zou het niet zo zijn dat dit boek opvalt door de humor die Kankyo in haar uitleg gebruikt. Dit is bewustwording met een knipoog maar wel met een serieus doel.

— Gemmie

Schrijfstijl

*****

Het hele boek leest prettig door de luchtige en grappige schrijfstijl van de auteur. Met als gevolg dat je het binnen een paar dagen uit hebt en je helemaal in de stilte kan opgaan.

— Gemmie

Passage uit het boek

‘Zowel binnenshuis als buitenhuis, zowel in de stad als op het platteland zitten we gevangen in een onzichtbaar net: het net van allerlei soorten beeldschermen. Het paradoxale is dat we deze keer zowel de vlieg als de spin zijn: we zitten vrijwillig gevangen in een web dat we zelf hebben gesponnen en dat we hoe dan ook vrolijk meefinancieren. Ik spreek me niet uit voor of tegen internet, voor of tegen mobiele telefoon, laptops of andere digitale speeltjes. Het zou behoorlijk hypocriet zijn om voor terugkeer naar de steentijd te pleiten door alle delinquente voorwerpen uit te bannen, terwijl ik dit boek op een laptop zit te schrijven en aangesloten ben op het wereldwijde web. Integendeel, onze moderne spirituele en filosofische weg heeft eerder een pragmatisch doel, namelijk om in deze situaties te iets te leren en niet door ze te vermijden. Met andere woorden: hoe ga je om met de werkelijkheid van nu?’

Voor wie is dit boek?

Voor iedereen die snakt naar stille momenten.

— Gemmie

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

221 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.